MK Prosopsis

Skoog Μουσικός Κύβος

  • Ένα νέο μουσικό όργανο!!!
  • Ένα μαλακό παιγνίδι αφής
  • Ένα εργαλείο προσβάσιμο, εύκολο στη χρήση,  για όλους

 

Περάστε από το κατάστημα μας για δωρεάν δοκιμή και εκπαίδευση στην χρήση του!

   

 

Τι είναι ο Μουσικός Κύβος?

Ο Μουσικός Κύβος είναι ένα συναρπαστικό νέο μουσικό όργανο πλήρως προσβάσιμο. Ένα μέσο το οποίο έχει σχεδιαστεί για την ειδική εκπαίδευση και όχι μόνο με σκοπό να δώσει τη δυνατότητα ενασχόλησης με τη μουσική σε άτομα που αδυνατούν να παίξουν μουσική με παραδοσιακά όργανα. Είναι ένα μαλακό, συμπιεζόμενο αντικείμενο που απλά συνδέεται κατευθείαν στον υπολογιστή σας, ενεργοποιείται με ένα απλό άγγιγμα, με πίεση, με στρίψιμο ή με κτύπημα.  Δίνει την δυνατότητα να παίξει κανείς ένα ευρύ φάσμα μουσικών οργάνων.

Πραγματική έκφραση, Πραγματική Μουσική
Δημιουργήστε τη δική σας μουσική. Για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να παίξουν ορχηστρικά όργανα, ο Μουσικός Κύβος προσφέρει την ευκαιρία για να βιώσουν και να παίξουν ρεαλιστικούς μουσικούς. Ο Μουσικός Κύβος δίνει πρόσβαση σε όλα τα δυναμικά χαρακτηριστικά ενός πραγματικού φλάουτου ή ξυλόφωνου.  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέρος του σώματός σας, απλά πιέστε το Μουσικό Κύβο για να φυσήξει ως φλάουτο, ή απλά πατήστε το για να ακουστεί ως ξυλόφωνο.

 

Πλήρης αισθητηριακή ανατροφοδότηση
Ο Μουσικός Κύβος σας δίνει απαράμιλλες δυνατότητες  για μουσική έκφραση. Ανταποκρίνεται άμεσα όταν το ενεργοποιείται/αγγίζεται  - και επειδή ο Μουσικός Κύβος χρησιμοποιεί φυσική σύνθεση – οι διακυμάνσεις επηρεάζουν άμεσα τον ήχο που παράγεται. Κάθε λεπτή χειρονομία που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ενεργοποίησης/αγγίγματος σας μετατρέπεται σε όμορφες αποχρώσεις μουσικού ήχου. 

Πολυδύναμο μέσο διδασκαλίας
Ο Μουσικός Κύβος είναι εξαιρετικά ευέλικτο ως εργαλείο διδασκαλίας. Συνοδεύεται από λογισμικό το οποίο προσφέρει ένα ευρύ φάσμα οργάνων, συμπεριλαμβανομένων Brass, Woodwind, κρουστά και έγχορδα. Μπορείτε να αλλάξετε την ευαισθησία με ένα κλικ του ποντικιού, και να αποθηκεύσετε τις επιμέρους ρυθμίσεις του χρήστη. Το λογισμικό σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το Μουσικό Κύβο ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός ευρέος φάσματος πιθανών μουσικών και συνθετών, και οι προσαρμοζόμενες ρυθμίσεις δεξιοτήτων προσφέρουν την ευκαιρία για μάθηση και περαιτέρω ανάπτυξη.

Τρόποι ελέγχου

Παίξετε με το Μουσικό Κύβο απλά αλληλεπιδρώντας με αυτό. Πατώντας, πιέζοντας, τρίβοντας, χαϊδεύοντας, δίνοντας κλίση στο Μουσικό Κύβο με διαφορετικούς τρόπους μπορείτε να ελέγξετε τα διάφορα μουσικά όργανα με τη βοήθεια του λογισμικού. Μπορείτε να ρυθμίσετε την ευαισθησία του Μουσικού Κύβου με το πάτημα ενός κουμπιού για να ταιριάζει με τις ικανότητες διαφόρων χρηστών. Μπορείτε να προσαρμόσετε ακόμη και τη δημιουργία και την αποθήκευση διαφορετικών προφίλ χρηστών.

 

Επιλέξτε τις δικές σας νότες
Επιλέγοντας ένα όργανο αυτόματα φορτώνετε 5 προκαθορισμένες νότες. Μπορείτε να ρυθμίσετε το κλειδί (Α, Β, Γ, Δ, Ε, ΣΤ, Ζ) της οκτάβας (από χαμηλό σε υψηλό) και να επιλέξετε μείζονα ή ελάσσονα πεντατονική κλίμακα , ή να επιλέξετε τη δική σας κλίμακα. Επιλέγοντας «καθορισμένες ρυθμίσεις χρήστη» μπορείτε να επιλέξετε νότες  σε ατομική βάση και να τις εκχωρήσετε σε μια συγκεκριμένη επιφάνεια. Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε και να συνθέσετε τις δικές σας μελωδίες ή να εκτελέσετε κλασικά κομμάτια.

Μπορείτε να το πιέσετε!
Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του Μουσικού Κύβου είναι ότι είναι μαλακός. Είναι ένα πιεζόμενο παιχνίδι! Αυτό παρέχει μια απτική άσκηση/εμπειρία για όλους τους χρήστες. Επίσης ο τρόπος που συμπιέζεται, κυλάει, στρίβεται ή ταλαντεύεται ελέγχει τον ήχο που παράγει σε σχέση με μια συγκεκριμένη ρύθμιση μουσικού οργάνου.

5 Χρωματικά κωδικοποιημένες πλευρές
Ο Μουσικός Κύβος έχει 5 σημεία αφής, με χρωματικά κωδικοποιημένες επιφάνειες δίνοντάς σας τη δυνατότητα να παίξετε και να ελέγξετε 5 διαφορετικές νότες κάθε φορά. Το λογισμικό χρησιμοποιεί αυτή τη χρωματική κωδικοποίηση για να καταστήσει εύκολη την πλοήγηση και τον έλεγχο στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Επίσης, ευαισθησία στην αφή και στον έλεγχο δεν έχουν μόνο τα χρωματιστά κουμπιά, αλλά το σύνολο της επιφάνειας του Μουσικού Κύβου. Έτσι, μπορείτε να τσιμπάτε μια γωνία ή να γαργαλάτε μια πλευρά του! 

Γιατί να επιλέξετε το Μουσικό Κύβο;
Ο Μουσικός Κύβος επιτρέπει στα παιδιά να βιώσουν τη μουσική και να εκτελέσουν μουσικούς ήχους μόνα τους. Κατάλληλο για παιδιά με κινητικές δυσκολίες, με μαθησιακές και άλλες γνωστικές και νοητικές δυσκολίες, με αισθητηριακές αναπηρίες, συναισθηματικά προβλήματα και προβλήματα συμπεριφοράς και παιδιά με αυτισμό.
Πολύχρωμος και μαλακός, ο Μουσικός Κύβος είναι ανθεκτικός αλλά και εύκολος στο καθάρισμα.  Μπορεί να ενεργοποιηθεί με οποιοδήποτε μέρος του σώματος και είναι κατάλληλο για όλα τα στάδια του αναλυτικού προγράμματος, από την ηλικία των 3 ετών και άνω.

 

 Βασικά πλεονεκτήματα:

  • Βοηθά στην ανάπτυξη μουσικής έκφρασης και δεξιοτήτων επικοινωνίας
  • Είναι ιδανικό για την προώθηση της γενικής πρακτικής μουσικής.
  • Βελτιώνει κινητικές δεξιότητες, τον συντονισμό και τον έλεγχο των κινήσεων.
  • Υποστηρίζει την αισθητηριακή ολοκλήρωση.
  • Αποτελεί μια εξαιρετική πηγή για πολυ-αισθητηριακή μάθηση και την αξιοποίηση της τεχνολογίας (ΤΠΕ).

Ο Μουσικός Κύβος χρησιμοποιείται ήδη στα σχολεία σε όλη την Ευρώπη. Η ικανότητα του Μουσικού Κύβου να προσφέρει χωρίς αποκλεισμούς παροχή μουσικής, ακόμη και δημιουργία σχέσεων με τους μαθητές που έχουν πολύ σοβαρές δυσκολίες επικοινωνίας έχει ευρέως επαινεθεί και η ανατροφοδότηση από το προσωπικό των σχολείων ήταν εξαιρετική.

Τεχνικές Προδιαγραφές
Κάθε πακέτο περιέχει ένα πολυ- αισθητήρα αφής, ένα ψηφιακό δίσκο με το λογισμικό και έρχεται πλήρες με 12 δυναμικά μουσικά όργανα και ένα πλήρη οδηγό χρήσης.  Απλά εγκαταστήστε το λογισμικό στον υπολογιστή σας, συνδέστε τα ηχεία σας και συνδέστε το Μουσικό Κύβο στη θύρα USB του υπολογιστής σας.  Είστε έτοιμοι να παίξετε μουσική!

Βασικά Χαρακτηριστικά
• Στιβαρό, ανθεκτικό και εύκολο στο καθάρισμα
• 5 πλήρως ρυθμιζόμενες επιφάνειες αφής
• Μια σειρά από μουσικά όργανα- Woodwind, Brass, String και Ηλεκτρονική μουσική
• Γρήγορη εκκίνηση και Προσαρμογή  στο προφίλ του κάθε χρήστη
• Χρησιμοποιήστε τις παραδοσιακές κλίμακες ή δημιουργήστε τις δικές σας.

Ελάχιστες Προδιαγραφές
• Υπολογιστής / Φορητός υπολογιστής με τουλάχιστον 1GB RAM, Windows XP (SP3), Mac OSX 10.4 ή νεότερη έκδοση
• Στερεοφωνικά ακουστικά / έξοδος ήχου
• Έγχρωμη οθόνη, μονάδα CD ROM & θύρα USB
• Πρόσβαση στο διαδίκτυο για ενημερώσεις λογισμικού και υποστήριξη